tiistai 24. heinäkuuta 2012

Hilla & Muru 1 v Juhlat pidettin pihalla joten kutsussakin oli jo kehotettu ottamaan saappaat jalkaan jos sataa. Ja niinhän se tekikin. Onneksi ei kauhean kovin satanut, sillä isä oli muovittanut takaterassin joka on vielä kesken remontilta. Hyvinhän katto piti, joten terassin voi sisustaa matoilla ja pyyhekeillä. Kaapista hain kaikki marsujen matot ja pyyhkeet. Onneksi siskokin toi mukanaan mattoja. Pöydät ja penkit oli tehty olkipaaleista. Harmi kun ei tullut pöydästä yhtään kuvaa kauempaa. Olkipaalien päälle laitoin erivärisiä pyyhkeitä ja fleecejä pehmukkeeksi. Siskoni päällysti Sinooperista ostamani pahvikirjaimet scrapbook papereilla. Iso kiitos siitä siskolle. Pöytää koristi kukkakimppu. Ruusut ostin kaupasta ja edellisenä iltana hain pellolta luonnonkasveja sekaan. Minusta kimpusta tuli todella kaunis.

Pahvista taitellut porkkanat koristivat tilaa. NÄihin porkkanoihin ei tarvinnut muuta kuin pahvisuikaleita sejä nitojan.


 Alkumaljana joimme porkkana-appelsiini mehua, joka oli todella hyvää. Se tarjoiltiin pienistä snapsilaseista. Aloitimme suolaisesta pöydästä ja toivoin jo tässä vaiheessa että ketään ei ollut syönyt kotona. Suolaisesta pöydästä löytyi tonnikalarullia. Tonnikala-tuorejuusto tahna oli kääritty ohueisiin kurkkuviipaleisiin. Näitä olikin hiukan haastavampi syödä. Aterimet olaitettu taitellun servetin sisään, jotka muistuttivat porkkanoita saviruukussa. Netistä bongattu idea pääsi myös pöytään. Paistetut ja suolatut vihreät pavut olivatkin todella hyviä. Näitä en ollutkaan ikinä maistanut. Isosta lasipurkista löytyi salaatti joka oli omasta maasta poimittu. Salaatin lisukkeena oli samoja siemeniä (paahdettu&suolattu) kuin kutsun mukanakin lähetin.
Parsat pääsivät tällä kertaa tötterön suojiin. Parsoissa voitaikina ympärillä. Nämä olivatkin juhlien ainoat jotka eivät olleet gluteenittomia. Dippilautanen olikin sitten hiukan vihreä tällä kertaa. Tarjottimelta löytyivät kurkku, selleri, parsakaali, paprika ja kesäkurpitsa.Dippikupeista löytikin sitten tuo dippi ja vielä lisää dipattavaa.
 Pitihän juhlissa tarjoilla jotain kaikille tuttua "marsujen siementankoja". Äitini teki aamulla ihania leipätikkuja, joihin päälle vedettiin tuorejuustoa ja siemeniä. Tikusta löytyi luomuna seesaminsiementä, mustaa seesaminsiementä ja hampunsiementä.Lopuksi vielä kuva suolaisesta pöydästä. 

Seuraavassa postauksessa juhlien makeasta tarjonnasta ja juomista.
2 kommenttia:

  1. siis niin ihania!! saat tulla ihan milloin vaan järjestämään meille lastenjuhlia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos aivan ihanista juhlista, taas kerran. Niin paljon kaikkea kivaa ja hyvää tarjottavaa! Terv Susanna ja Miilon

    VastaaPoista