tiistai 24. heinäkuuta 2012

Hilla & Muru 1 v


 Tässä postauksessa juhlien juomista ja makean pöydän antimista. Ystävieni ja minun suosikkini suklaamuffinsit. Nämä suklaamuffinssit päätyivät turveruukkuihin. Ruukut voi sitten käyttää ensi vuonna uudestaan kun muffinssit ovat leivinpaperin päällä. Noita turveruukkuja ei kannata uuniin laittaa. Paista muffinssit ensin muffinssivuoaissa ja laita paistamisen jälkeen ne vasta turveruukkuihin. Muffinssien päällä on sitruunatuorejuusto-vispi sekoitus. Jonka päälle ripottelin dominokeksien pientä murusta. Keksit on helppo hajoittaa monitoimikoneella, poista vain ensin se täyte sieltä sisältä. Sitten vain minut oksa pystyyn ja muffinssit on valmiit. Yksi ystäväni meinasi viedä tämän kotiin ja kysyi että kuinka usein tarvitsee kastella. Ei voinut muuta kuin nauraa.

Lasisessa kulhossa jäiden päällä oli pienissä snapsilaseissa joqurttinappeja. NÄihin joqurttinappeihin laitoin purkillisen vispiä jonka jaoin kolmeen osaan. Vispiin lisäsin Valion Eila tuotesarjasta lohkeavaa joqurttia makuina mustikka, sitruuna ja raparperi-mansikka. Näin sain kolmea eriväristä ja -makuista joqurttinappia. Annoin näiden yön yli olla pakkasessa. Tulevat kyllä varmaan nopeamminkin. Nämä ovat ihania naposteltavia kuumalla päivällä.


 Hedelmäsalaattia oli myös tarjolla. Hedelmäsalaatissa oli omenaa, päärynää, vesimeloonia, nektarinia, appelsiinia, viinirypäleitä ja olikohan vielä jotain muuta. Hedelmäsalaatiin laitoin lisättäväksi pähkinäsekoitusta. Mustikat ja mansikat löytyivät salaattiin erillisestä kulhosta.


Kakku olikin sitten aika hauska. Kyllä se ehkä näyttää siltä miltä pitääkin ainakin hiukan. Tiedätkö itse mitä se kuvastaa? Se on parsakaali. Sisällä gluteenitonta kääretörttua levyinä ja täytteenä vadelma- ja vaniljarahka.Varsi on päällytetty marsipaanilla ja tuo yläosa on pursoitettu kreemillä. Aika hauskan näköinen.


Gluteenittomat keksit päätyivät retiisin muotoon. Kiitos siskolle joka taitteli isän leikkaamasta peltinauhasta oikean muotoisen muotin. Päällä värjätty sokerikuorrute. Ehkä juhlien oudoin tarjoiltava oli sitrussuikaleet. Kolmetuntia keittäen, viikko kuivuen ja suklaaseen kastettuina ..hmmm.. maku oli. NO jaa. Kyllä se meni mutta yksi riitti, osalle riitti yksi pieni pala ja jotkut pitivät näistä. Nyt on näitäkin kokeiltu. Taitaa siis jäädä tähän yhteen kertaan.


Juomatarjoilusta vastasi nuorempi siskoni. Boolit olivat mauiltaan sitrus-päärynä ja marja, alkohollitomina.Boolit tarjoiltiin lasitöleistä jonka korkit oli spray maalattu. Kansiin porasin reiät joista saatiin pillit purkkeihin. Pillit tilasin jo keväällä etsyn kautta. Pillit ovat paperipillejä.


 Tarjolla oli myös vettä. Tein pulloihin etiketit a laitoin lapuille mitä vettä ne sisältävät. Toisissa pulloissa oli lähdevettä ja toisissa pulloissa oli hiilihappoillista vettä. Kaikki saivat pullot kotiin joko tyhjinä tai täysnäisinä. Juhlien päättyessä sai mukaan ottaa laatikosta vielä yhden porkkanan joka oli täytetty caramel popcorneilla.


Haluan vielä blogissani kiittää perhettäni joka oli suureksi avuksi juhlien järjestämisessä. Erityisesti äitiäni joka auttoi minu todella paljon. Kiitokset siskoilleni avusta, tarjoilusta sekä valokuvien ottamisesta. Ja kiitos vielä kaikille ystävilleni kun saavuitte paikalle.

                                         Kiittäen, minä, Hilla & Muru
3 kommenttia: