maanantai 23. huhtikuuta 2012

Popcorn Party part. 3


... ja popcornella jatketaan. Kahvin kanssa tuli tarjottua kaikennäköistä. Ennen kaikkia näitä herkkuja oli kuitenkin tarjolla salaattia erilaisilla lisukkeilla (mm. maissia, pekonia, paahdettuja siemeniä, tomaattia, mozzarellaa...). Ja poppareita unohtamatta oli salaatin kanssa tarjolla popcorni leipää. Leivästä on kuva tämän postauksen lopussa. Leivän ohje tuli otettua edellisessä postauksessa mainitsemastani kirjasta. 

Vieraiden suosikiksi osottautui vaikeasti syötävä popcorn hampurilainen. Ohje oli helppo ja sekin popcorni kirjasta. Vaikka ohje olikin helppo tekeminen ei ollutkaan niin helppoa. Popcorn-vaahtokarkki mössö ei sitten millään irronnut kädestä vaikka mitä teki, joten apua oli pakko pyytää. Loppujen lopuksi oli hampurilaiset koottu ongelmista huolimatta. 


Juhlien makein tarjoilu oli popcorntikkarit (ohje myös kirjasta). Ohjetta joutui hieman muuttamaan jotta siitä sai tehtyä palloja jotka vielä pysyivät hetken päästä kasassa. Jos sorrut kokeilemaan näitä, niin anna "taikinan" jäähtyä hetki, sillä se sokeri on tosi kuumaa.Suklaa pääsi tällä kertaa muffinssien muotoon. Tässä nyt ovat nämä muffinssivuoat joista koko ajatus lähti. Ja pitihän näihinkin laittaa pieni popcorni koristeeksi.Ja pitihän juhlissa kakku olla. Ai niin, unohdin sanoa että kaikki tarjoiltava oli gluteenittomia paitsi hampurilaiset, jotka kyllä olisi hyvin voinut tehdä gluteenittomaksi. Kakusta ei nyt tullut kuvaa kun siitä oli laikattu mutta sama väriteema jatkuu kakun sisällä. Toinen täytteistä oli punainen vadelmatäyte ja toinen valkoinen vaniljatäyte. Kakun päällä marsipaania. 

Viime postauksessa sanoin kertovani kirjasta Maissi on Pop! lisää. Kirja oli mielenkiintoinen ja siinä oli erilaisia reseptejä ja niitä oli hauskoja toteuttaa. Pariin ohjeeseen piti tehdä pientä muutosta, mutta yksi ohje oli yli muiden. Kirjan sivussa on kuva hempeän kermiasesta toffeesta jossa on popcorneja päällä. Nam mikä näky, makea toffee ja suolaiset popparit. Mutta... ohje oli jotain ihan muuta. Ohjeen nimi oli siis Pop-toffee. Ohjeen mukaan laitoin kaikkia aineita ja seurasin ohjetta tarkasti. Halusin tehdä tämän sen takia kun ohje kuulosti niin helpolta siihen miten perinteisesti tehdään toffeeta. No ahkerasti tein loppuun asti ohjeen  mukaan ja lopputulos oli jotain ihan muuta. No tuossa alhaalla se lopputulos sitten on....

Mitäs mieltä olette? Minusta tuo ei vaikuta yhtään toffeelta ei ainakaan näytä siltä miltä kirjassa. Eikä makukaan oikein ollut se mitä odotin. Kuvassa ei ole lainkaan suklaata joten en tiedä mitä tässä ohjeen ja kuvan välillä on tapahtunut.

5 kommenttia:

 1. Näihin herkkuihin ei voi kyllä muuta sanoa kun että "oi jospa oisin saanut olla mukana.." SLURP!

  VastaaPoista
 2. Sulla on ollu Makeet Pirskeet :)

  VastaaPoista
 3. Veikeitä. Löytyisiköhän kyseinen kirja kirjastosta.. hmm..

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille <3 Mä en ainakaan hetkeen paista poppareita ja musta tuntuu että vieraat ei syö niitä hetkeen :)

  Red Dragon: Kyllä varmaan kirjastoista kirja löytyy. Nyt en päässyt Turun alueen kirjaston sivuille, mutta Kuopiossa on ainakin sitä.

  VastaaPoista