Sivut

tiistai 17. helmikuuta 2015

Ystävänpäivä tarjoilu


Tervetuloa taas herkuttelemaan tänne. Mietin pitkän aikaan ketä voisi kutsua kylään että saisin taas ajatukset muualle ja päästä tekemään kaikkea herkullista. No ketäs muutakaan kuin omat vanhempani sekä kultani vanhemmat jotka eivät ole vielä tavanneet. No nyt ovat ja kaikki sujui hyvin. Vaikka tarjoiltavaa jäikin aika paljon. Olen kauan halunnut tehdä viirikakun ja nyt kun KitKat kakku toteutui on seuraavan toteutuksen vuoro. Voiko hempeämpää kakkua ollakkaan. Ihanaa vaaleanpunasta ja sydämiä. Kakku on gluteeniton ja maidoton, vanilja- ja mansikkatäytteellä. Päällä marsipaania. Nam! Tämä kakku tuli testattua uudella 16 cm vuoalla. Silti kakusta näytti riittävän monta monta palaa. Tämä on ehkä omasta mielestäni ihanin kakku mitä olen koskaan tehnyt. Kakkulapiokin oli visusti piilossa viimeiseen asti kunnes joku kysyi millä tätä leikataan. Onko sitä pakko leikata? No syötäväkshän se oli tehty. Olisi kyllä voinut jäädä koristeeksikin.


Rieskat saivat tällä kertaa täytteeksi tuorejuustoa, salaatti, kurkkua ja kanaa. Olen taas oppinut uutta. Ennen paistoin kanat pannussa, mutta tässä taannoin kokeilin laittaa ne uunissa. Ai mikä meheys niihin jäi. Nyt meillä paistuu aina kanafileet uunissa. Suosittelen. Rullalle, servetti ja pala narua koristamaan näitä herkkuja. Niin helppoa ja maukasta. 
Halusin pöytään myös jotain makeaa mutta raikasta. Niinpä pitkästä aikaa tein jäädykettä muffinssivuokiin. Maidoton mansikkajäädyke, päällä murennettua marenkia, suklaata ja epäonnistuneen keksien jäännöksiä. Kaikki ei mene aina ihan putkeen täälläkään keittiössä.
 Lisää herkkuja pöytään, kuka näitä suloisia voisi vastustaa. Gluteenittomia sydänkeksejä erilaisin koristeluin sekä hempeitä marenkeja. Olen löytänyt ihanan kaupan täältä läheltä, meinaan askartelu- ja lahjatavaraliike Inspiraatio. Kaupasta löytyy vaikka mitä askarteluun ja leipomiseen liittyvää. Itse olen ostanut muffinssivuokia, pastavärejä, muotteja, paperipilleja, kartonkeja jne. Tämä lista on loputon. Neuvonkin käymään kyseisessä kaupassa jos poikkeat täälläpäin. Riisikakkujen muffinssivuoat, sekä nonparellit on ostettu kyseistä kaupasta. Sieltä kun ei pääse ulos tyhjin käsin. Myös henkilökunta on mukavaa ja auttaa tarvittaessa.
On kiva tehdä osa tarjoittavista edellisenä päivänä ettei jää yhteen päivään niin paljon tekemistä. Riisikakut on helppo ja nopea tehdä jo vaikka edellisenä päivänä. Näissä voivat myös lapset avustaa. Suolaisen tarjottava tein vielä aamulla gluteenittomia sekä maidottomia pasteijoita sekä tavallisia pasteijoita. Täytteenä riisijauheliha. Gluteeniton taikina vaatii oman aikansa ja osaamisensa sen käsittelyssä. Kärsivällisyys ja harjoittelu auttavat. Vaikka taikina onkin valmista kun sen pakastealtaasta kaupassa hakee. Joskus on kiva päästä hiukan helpommalla.

Pasteijat menossa uuniin, voitelu vielä.

Sain äidiltäni ihanan kimpun, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti