Sivut

maanantai 2. helmikuuta 2015

Rainbow Party part. 2


Banaanimuffinssit on koristeltu siniseksi värjätyllä voikreemillä
sekä vispi/tuorejuustoseoksella. Päällä kirpeä sateenkaarilakritsi.

.... ja täällä taas. Tässä postauksessa kerron teille juhlien tarjoilusta. Pöytä notkui taas kaikista herkuista. Yleensä kriisi iskee ennen juhlia kauhealla kiireellä mutta siskoni avulla meille jäi hetki jopa vain istuutua. Ylhäällä olevat lasipullot on Ikeasta ja ne on täytetty elintarvikeväreillä värjätyllä vedellä. Ja nyt tarkemmin herkkujen kimppuun...




Tarjolla oli niin suolaista kuin makeatakin herkkua. Oma visio tietystä tarjottavasta ei aina päädy samannäköisenä tarjottimelle. Nämä kinkku-tuorejuustorieskat ovat helppoja tehdä, mutta myös herkullisia. Koristeena salaattia ja viinirypäle coctail tikussa. Tomaatti-basilika-mozzarella tikut olivat raikkaita ja toivat lisää väriä pöytään. Makean nälkään löytyi banaanimuffinsseja, pisaran ja pilven muotoisia keksejä, dominokeksejä joiden reunaan on laitettu strösseleitä sekä raikkaat hedelmätikut. Hedelmätikuissa on vadelmaa, viinirypälettä, mustikkaa, kiiwiä, hunajamelonia, appelsiinia ja mansikkaa.





Pahvitötteröissä oli tarjolla popcornia, joissa koristeena oli silkkipaperia.


KitKat -kakku

Ja mikäs onkaan juhlien keskipiste, no tietenkin kakku. Syksyllä oli jo haave tehdä KitKat kakku. Nyt se sitten toteutui. Ainoa paikka josta itse löysin KitKatteja on Lidl. Nämäkin ovat niitä mini KitKatteja mutta korkeus riitti hyvin vaikka olikin korkea kakku. Kakku on sisältä gluteeniton ja sisälyää maidottomata mansikka- ja vaniljatäytteet. Karkit kun on helppo allergisten jättää syömättä, eli minun itseni. Päällä iso pussi M&M karkkeja jotka tätini lähetti Yhdysvalloista. Kerrankin oli tädin mielestä helppo toive. M&M karkkeja sieltä kun löytyy jokaisesta kaupasta. Näitä saa myös Suomesta, mutta korkea hinta ja pieni pussi eivät hirveesti miellytä. Varsinkin kun kakkuun meni aika paljon näitä. Ympäri koristenauha pitämässä hiukan KitKatteja pystyssä. Seuraava haaste olikin kakun leikkaminen. Karkkeja sai kerätä pitkin lattiaa vielä seuraavanakin päivänä. Omasta mielestäni karkkien maku peitti kakun maun, mutta hienolta se kuitenkin näytti.







Kaapista löytyi jo edellisissä juhlissa käyttämäni muoviset pullot, jotka pääsivät taas käyttöön. Pillit on paperipillejä ja pilvet on leikattu pahvista. Juomat vaihtelivat värien mukaan. Sinine, vihreä ja v.punainen on elintarvikeväreillä värjättyä spriteä. Vihreää päärynä limonadiakin löytyi, mutta sisko ehti nämä jo värjätä. Keltainen on ananaslimsaa, oranssi appelsiinimehua ja spriteä sekä punainen on vadelma limonadia.

Pienissä pahvisissa muffinssivuoissa oli pienen pieneiä marenkeja. Olin hukannut isomman tyllani joten sen takia marengeista tuli näin pieniä. Kyllä niitä pursottelikin aika kauan. Näihin vuokiin olen ihastunut täysin. Ei niihin aina tarvitse tehdä muffinsseja vaan laittaa tarjolle muutakin syötävää. Tässä kekseistä vielä lähikuva.




 Suolaisena oli vielä tarjolla sipsejä sekä ruisleipää katkarapukimaralla. Ensimmäistä kertaa tein itse katkarapukimaraa majoneesista alkaen. Se oli itse asiassa aika helppoa. Ruisleipä on pisaran muotoinen vaikka ei sitä kuvasta näekkään. Koristeena salaattia ja pieni sitruunan viipale. Oli marsujen onnenpäivä kun tein katkarapukimaraa mihin tuli tuoretta tilliä, sehän on noiden herkkua. Päivällä marsuneidit saivat synttäriateriat, pienen pienet palat mansikkaa, melonia, mustikkaa ja viinirypälettä. Kerran vuodessa niitä syntymäpäiviä vaan juhlitaan.

Suuri kiitos Antille, siskolle ja äidilleni avusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti