tiistai 30. elokuuta 2011

KermakekkeritKesällä vietettiin perhepiirissä KERMAKEKKEREITÄ. Ajatus tähän lähti saamastani Sure Whip  vaahdotettavasta kasvirasvasekoitteesta. Sure Whipe on maidoton, laktoositon sekä maitoproteiiniton. Sen vatkatessa saat runsaan kolminkertasen vaahdon. Tätä Sure Whipiä käytin tekemissäni herkuissa; kakussa, jäädykkeessä, keksikupeissa sekä tuhatlehtisissä. Tästä isosta purkista riitti moneen. Yläkuvassa on tuhatlehtisiä. Täytyy kyllä myöntää, että taikina on valmisvoitaikina. Täytteenä on omenahilloa sekä Sure Whipiä johon on lisätty vaniljakiisseli. Koristeeksi pinnalle ripottelin tomusokeria.


Pitihän kekkereiltä jotain pientä makeaakin löytyä. Popsit tein dominokekseistä jotka päällystin valkosuklaalla. Ensimmäsitä kertaa tein itse vaahtokarkkeja. Punaiset vaahtokarkit ovat vadelman makuisia ja valkoiset vaniljan makuisia. Ensimmäinen kerta meni oikeastaan harjoittellessa ja vähän tutustuessa ohjeeseen. Toisella kerralla huomasi mitä piti tehdä toisin. Kuivatin vaahtokarkit pöydällä en jääkaapissa. Jotku sanovat että on tärkeää mitätä sokeriliemen lämpötila mittarilla. Kun ei kotoa sellaista mittaria löytynyt, oli pakko tyytyä vain toivomaan että liemi on oikean lämpöistä. Ja hyvin onnistui. Nam!
Vadelmajäädykkeen ajatus lähti siitä että kekkereihin oli pakko saada jotain mikä ei olisi niin makeaa. Tämä toimi tilanteessa hyvin. Ohje on otettu vanhasta Valion kirjasta. Koristeeksi laitoin pensasmustikoita, vadelmia sekä mintunlehtiä. Pähkinäkeksikuppeihin laitoin tuoreita marjoja ja päälle Sure Whipiä sekä siihen sekoitin purkin vispiä, jotta vaahtoa saatiin riittävästi. Keksien tullessa uunista laitoin ne metallisen muffinssipellin päälle hieman painellen. Keksien ohje on myös tuosta samasta Valion kirjasta. Tämä oli helppo ohje.
 Olihan näiden kaikkien makeiden herkkujen kanssa oltava jotain suolaista. Kaupan pakastealtaasta nappasin mukaan filotaikinan. Taikinasta tein jauheliha- sekä kasvisnyyttejä. Kaiken kruunasi hempeä vaaleanpunainen kakku. Kakku on tehty charlottakakun ohjeella. Ensin vuorasin pyöreän astian kääretortunpalasilla. Täytteksi laitoin mansikkarahkan. Kumottua kakun laitoin päälle kreemin ja marsipaanin. koristeeksi tomusokeria ja ruusunterälehtiä. Myös kummipoikani Rocky -koira oli kutsuilla mukana. Olihan hänenkin saatava kakkua maistaa. Keitin riisin ja paistoin kanasuikaleet. Laitoin ne vuokaan johon lisäsin lihaliemen, johon laitoin  mukaan liivatetta. Vähän kuin makaronilaatikko liivatteilla :) Näin syntyi hyydytetty kakku. Kakun päälle levitin maksamakkaraa ja pinnalle koristeeksi murennetuuja koirankeksejä. Ja kyllä maistui pojalle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti