keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Värikästä vappua!


Nämä kuvat tulevat todella paljon myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Vappuna ehtisin lopulta viettää omia synttäreitäni ja teemana oli värit. Vieraiden tullessa tarjoilin coctail-laseista alkoholittomat drinkit. Alakuvassa näkyy koko tarjoilu.
Tässä syntymäpäivän kukkakimppu. Kaaliin pystyyn laitetut grillitikut sopivat juhlapöydän päähän. Tikkuihin laitoin kirsikka/luumutomaatteja, viinirypäleitä, kurkkua, erivärisiä paprikoita, pestojuustoa ja päässä cheddar juustosta painettu kukkanen. Suolaisena tajottavana oli myös muffinsseja. Kasvismuffinseissa oli fetaa ja paprikaa jota löytyi myös gluteenittomana. Toiset muffinssit olivat kinkku-paprika. Ja olihan tarjolla oltava ihanan makeita punaisia mansikoita.Makeaan nälkään tein pieniä värikkäitä marenkeja. Tällä kertaa laitoin uunin todella pienelle lämmölle ja marengit saivat olla siellä n. 3 tuntia. Näin marenkeihin ei tullut keltaista väriä pintaan vaan pysyivät kirkkaan värisinä.Arvaattekin varmaan mistä kakun idea lähti. Tilkkutäkin päälle tehtiin nuppineulatyyny vaikka nuppineulat näyttävät hiukan tikkareilta. Kukkatilkut saatiin aikaan samalla tekniikalla kuin gernit massasta tehdään samanlaista kuvioita. Tässä kohtaa tuli siskoni apuun. Myös lankkarullat ja pitsi ovat hänen tekemiä. Tilkut oli todella vaikea saada jäämään toisiinsa kiinni, mutta hiukan vedellä sivellen ja kaulimalla ne jäivät yhteen. Alakuvassa on gluteeniton kakku. Kakussa on tehty kääretorttupohjista. Täytteeksi kummassakin kakussa on vadelmarahka sekä vispiä. Suklainen pohja sekä vadelmatäyte sopivat yhteen todella hyvin.


Myös värikkäät bebet pääsivät koristamaan juhlapöytää. Niihin käytin kahta eri täytettä. Toisissa oli vaniljan makuinen kiisselimäinen täyte ja toisissa voikreemin ohjetta vähän muokattuna. Kumpikin toimi oikein hyvin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti