maanantai 14. maaliskuuta 2011

TäytekakutTässä tekemäni täytekakut. Päärynäkakku on tehty Mestari Aleniuksen kakkuklassikot -kirjasta. Täytteeksi tuli suklaakastiketta, säilykepersikoita ja kermavaahtoa. Päällä kermavaahtoa, suklaarouhetta ja marsipaanirouhetta. Koristeeksi marsipaanista pari päärynää. Suosittelen kirjaa ehdottomasti. Hyviä ohjeita ja paljon hyödyllisiä vinkkejä. Kirjasta tehty suklaakastike oli todella hyvää, aion käyttää sitä myös jatkossakin. Kirjassa myös ohjeita koristeiden tekoon.

Onnea kakku meni miesystäväni pojan syntymäpäiville, jonne en itse valitettavasti päässyt. Ihan perinteisellä ohjeella tehty ja päällä mustalla elintarvikevärillä  värjätty marsipaani. Onnea teksi on askarteluveitsellä muotoiltu marsipaanista, jota on hiukan valkaistu valkoisella elintarvikevärillä.

1 kommentti:

  1. Hei, kiva kun poikkesit blogissani. Tulin vastavierailulle, olet todella kätevä käsistäsi ja mielikuvitusta ainakin riittää :) Ihailen kaikkia jotka tekee upeita kakkuja, haluaisin harjoitella mutta kuka ne sitten syö... Ei kestä ainakaan tämän mamman kurvit ;)

    VastaaPoista